Dzień Zdrowego Żywienia
W tym roku szkolnym okazji obchodów Dnia Zdrowego Żywienia uczniowie pracowali metodą projektu.
Celem projektu było promowanie dobrych nawyków żywieniowych, spożywania jak najwięcej warzyw i owoców.
Odżywianie to przede wszystkim profilaktyka chorób a także inwestycja w prawidłowy rozwój układu odpornościowego dziecka.
W projekcie uczestniczyli uczniowie klas 4 -8.
1.Na lekcji plastyki rysowali pastelami warzywa i owoce (odpowiedzialna p. Agnieszka Filipiuk).
2. Na lekcji geografii zapoznali się skąd pochodzą wybrane przez nich warzywa i owoce (odpowiedzialna p. Paulina Madej)
3. Na lekcji przyrody i biologii uczniowie zapoznali się z zawartymi w nich witaminami i przed, jakimi chronią je chorobami (odpowiedzialni p. Wiesława Ziętal i p. Krzysztof Żychowicz).
4. Na lekcji matematyki obliczali kaloryczność wybranych przez siebie potraw (odpowiedzialna p. Maria Lanc).
5.Klasy 4b, 6c i 7c uczestniczyły w spotkaniu z dietetykiem p. Agnieszką Żychowicz.
Projekt opracowała i nadzorowała p. Wiesława Ziętal.
Efekty pracy uczniów i nauczycieli można zobaczyć na szkolnym korytarzu.